New Climate Economy

New Climate Economy

Megjelent a 2015-ös klímagazdasági jelentés

2015. július 16. - NCE blog

nce_2015_cover.jpgMegjelent a New Climate Economy projekt új tanulmánya Seizing the Global Opportunity címen. Az június 7-én közzétett, 2015-ös jelentés azt vizsgálja, hogy miként segítheti a különféle partnerek összefogása a gazdasági növekedést támogató klímavédelmi intézkedések hatását. Nemzetközi példákkal mutatja be, hogy a kormányzat, a befektetők, az üzleti szektor, a regionális együttműködések, valamint a városok és a települések összefogása ezen a területen, a klímapolitikai célokkal összhangban hogyan segíthet fokozni a technológiai váltást, a piaci lehetőségek növelését, a költségcsökkentést, a jó megoldások terjedését, a növelni a finanszírozási lehetőségeket és ezáltal a gazdaság versenyképességét.

A jelentés bemutatja azokat a jelenlegi világtrendeket, amelyek lendületet adnak az  új klímagazdaságra való áttéréshez. Felsorolja azt a 10 kulcsterületet, ahol az intézkedések révén egyszerre valósítható meg a gazdaság növekedés fenntartása és az  üvegházhatású gázok ENSZ által megcélzott kibocsátási céljának 96%-os elérése 2030-ra - annak érdekében, hogy elkerülhessük a veszélyes mértékű klímaváltozást. Mindebben pedig a multilaterális és szektorközi partneri együttműködések fontos katalizátor szerepet láthatnak el.

A jelentés megállapításai alátámasztják a decemberi párizsi ENSZ-klímatárgyalásokon elérendő globális megállapodás fontosságát és rávilágítanak arra, hogy minden ország tehet ambíciózusabb kötelezettségvállalást az üvegházhatású gázok kibocsátásának megcélzott csökkentése érdekében, hiszen a bemutatott intézkedések és ajánlások egyszerre szolgálják mind a klímaváltozás elleni hatékonyabb fellépést, mind pedig gazdaság fejlődését.

A jelentés vezetői összefoglalója ide kattintva tölthető le. (pdf, 672 kb)

Az egész jelentés ide kattintva olvasható. (pdf, 5,38 Mb)

A projekt honlapja számos háttérelemzéssel a http://newclimateeconomy.report/ honlapon érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://newclimateeconomy.blog.hu/api/trackback/id/tr467632142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása