New Climate Economy

New Climate Economy

Sajtóvisszhang

2015. március 13. - NCE blog

total.jpg

A környezetvédelem is hozzájárulhat a gazdaság növekedéséhez

A környezetvédelemre épülő iparág tevékenysége is hozzájárul a gazdaság növekedéséhez - emelte ki Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) elnöke az Új klímagazdaság című konferencián szerdán Budapesten. A brit- a német- és a francia nagykövetség valamint az MKT által szervezett konferencia célja az volt, hogy megismertesse a hét ország politikusaiból és vezető tudósaiból álló bizottság által múlt év őszén közzétett "Better Economy, Better Climate" jelentést, amelynek a legfőbb megállapítása az volt, hogy egyszerre állítható növekedési pályára a gazdaság és mérsékelhető a klímaváltozás, függetlenül az adott állam fejlettségi szintjétől.
Tovább a Hirado.hu-ra...


Növekedést hozhat a környezettudatos befektetés

Fontos, hogy a november 30-án kezdődő párizsi ENSZ-konferencia (COP21) előtt a klímaváltozás gazdasági hatásait minél pontosabban felmérjük, de a brit kormányzat által összeállított kalkulátor és a szakértő szervezetek adatai alapján is egyértelműnek tűnik, hogy az üvegházhatás elleni védekezés nem befolyásolja negatívan a gazdaság növekedési kilátásait – mondta a Napi Gazdaságnak Jonathan Knott, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete. A misszióvezető a Magyar Közgazdasági Társaság Új klímagazdaság című konferenciája apropóján elmondta, hogy a megfelelő módon végrehajtott zöld befektetések még stimulálhatják is a bővülés ütemét.
Tovább a Napi Gazdaság oldalára...


Üzlet és fenntarthatóság - Mítoszrombolók

Egyre több cég tapasztalja meg, hogy nem igaz az az állítás, amely szerint a fenntartható fejlődés elveit szem előtt tartó befektetések nem hozhatnak nyereséget.
A HVG összeállítása ide kattintva letölthető (pdf)...

 

Climate Driving Economic Growth? – The New Climate Economy Conference in Budapest

The New Climate Economy Conference in Budapest on 25 February was a joint project of the Association of Hungarian Economists and the British, German and French Embassies. The event was unique in attracting a really exclusive line of speakers and in securing unusually high level of media interest. I do not exaggerate when I say that in many years, it was the first time that climate change was mentioned in a positive connotation in Hungary since the conference was discussing climate as a potential driver of economic growth.
Tovább a bejegyzésre...


Megfér egymással a növekedés és a környezetvédelem

Van 30 olyan ember a világon, akik zsebből ki tudnák fizetni a gazdaságok környezetbarát technológiákra való átállását, ráadásul a váltás még a növekedés üteméhez is hozzájárulna – derült ki az Új klímagazdaság című konferencián. A cselekvéshez gyakorlatilag csak a döntéshozó akarat hiányzik, a technológia és a módszer is rendelkezésre áll.
Tovább a Profit7.hu-ra...


A környezetvédelem is hozzájárulhat a gazdaság növekedéséhez

Magyarország 1996 óta harmichat százalékkal csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását, miközben a bruttó hazai termék (GDP) mintegy megháromszorozódott - számolt be a konferencián Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint a kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára.
Tovább a Magyarhirlap.hu-ra...


Gazdasági növekedés és környezetvédelem – együtt is sikerülhet

Minden államnak lehetősége van arra, hogy egyszerre állítsa növekedési pályára a gazdaságát és mérsékelje a klímaváltozás veszélyeit, függetlenül az adott állam fejlettségi szintjétől. A gazdasági növekedés és a klímaváltozás elleni küzdelem megfelelő összehangolásához az energiahatékonyság növelésére, az alacsony szén-dioxid kibocsátású infrastruktúrák és környezetkímélő technológiák támogatására, valamint az innováció elősegítésére van szükség.
Tovább a Zöldtech.hu oldalra...


Komoly bajunk lehet még a különutas politikából

A kormány képviselői elégedettek a magyar energiapolitikával, mindenki másnak viszont lesújtó a véleménye róla – ez derült ki a Francia Intézetben szervezett, Új klímagazdaság című konferencián. Az Európai Bizottság a tanácskozással egy időben mutatta be az európai energiaunióra vonatkozó stratégiáját; ha a dokumentum jogszabállyá válik, a magyar energiaszektor drasztikus változtatásokra kényszerül.
Tovább a Nepszabadsag.hu-ra...


Környezetbarát is lehet a gazdasági növekedés

A környezetvédelemre épülő iparág tevékenysége is hozzájárul a gazdaság növekedéséhez - emelte ki Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke egy budapesti konferencián.
Tovább az Európa Rádió oldalára...


Új klímagazdaság Konferencia

Minden államnak lehetősége van arra, hogy egyszerre állítsa növekedési pályára a gazdaságát és mérsékelje a klímaváltozás veszélyeit, függetlenül az adott állam fejlettségi szintjétől. A gazdasági növekedés és a klímaváltozás elleni küzdelem megfelelő összehangolásához az energiahatékonyság növelésére, az alacsony szén-dioxid kibocsátású infrastruktúrák és környezetkímélő technológiák támogatására, valamint az innováció elősegítésére van szükség
Tovább a klimainnovacio.hu beszámolójára...


InfoRádió Aréna - interjú Varró Lászlóval

Az InfoRádió interjúja az Új klímagazdaság konferencia apropóján Varró Lászlóval, a Nemzetközi Energia Ügynökség igazgatójával.
Az interjú ide kattintva meghallgatható...


Heti hírmondó

Új klímagazdaság címmel konferenciát tartott Budapesten a brit, a francia és a német nagykövetség, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság. A rendezvény egyik előadója Kerekes Sándor, a budapesti Corvinus Egyetem tanára.
Az adás ide kattintva meghallgató (a tudósítás 6:54-nél kezdődik)...


Új klímagazdaság

Lehetséges úgy küzdeni a klímaváltozás ellen, hogy közben a gazdaság növekedése sem áll meg? A Better Economy, Better Climate jelentés szerint igen és azt is összegyűjtötték, mire van szükség e cél elérése érdekében.
Tovább a ReCity Magazin cikkére...


A környezetvédelem is hozzájárulhat a gazdaság növekedéséhez

A környezetvédelemre épülő iparág tevékenysége is hozzájárul a gazdaság növekedéséhez - emelte ki Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) elnöke az Új klímagazdaság című konferencián szerdán Budapesten.
Tovább a Hajdú Online-ra...


Növekedés és kisebb környezeti kár

A brit- a német- és a francia nagykövetség valamint az MKT által szervezett konferencia célja az volt, hogy megismertesse a hét ország politikusaiból és vezető tudósaiból álló bizottság által múlt év őszén közzétett "Better Economy, Better Climate" jelentést, amelynek a legfőbb megállapítása az volt, hogy egyszerre állítható növekedési pályára a gazdaság és mérsékelhető a klímaváltozás, függetlenül az adott állam fejlettségi szintjétől.
A Metropol 2015. február 16-i számának cikke (pdf)


A környezetvédelem is hozzájárulhat a gazdaság növekedéséhez

Pásztor János, az ENSZ klímaváltozás-ügyi főtitkár helyettese kiemelte, hogy az éghajlatváltozás visszahat a gazdaságra, de a gazdaság csak akkor avatkozik be a probléma megoldásába, ha az a saját céljait is szolgálja, így munkahelyet teremt és profitot termel. Hozzátette, hogy a beruházásokat és az innovációt az éghajlatváltozási problémák megoldására kell fordítani. Végül Párizsban meg kell határozni a gazdasági jövőt is.
Tovább a www.alternatívenergia.hu cikkére...


A New Climate Economy projekttel kapcsolatos nemzetközi sajtómegjelenésekből
ide kattintva található válogatás.

A bejegyzés trackback címe:

https://newclimateeconomy.blog.hu/api/trackback/id/tr807220201
süti beállítások módosítása